Perfekt Broodbeleg UTZ gecertificeerd!

22 december 2011 00:01
Vanaf 1 januari wordt voor het Perfekt hagelslag- en vlokkenassortiment UTZ gecertificeerde cacao ingekocht. Door te kiezen voor verantwoord geproduceerde cacao, draagt Boni supermarkten bij aan het verbeteren van de levensstandaard voor cacaoboeren en hun families.

Dat is ook goed voor u als consument! U kunt er immers op vertrouwen dat de cacao voor de chocoladehagelslag en vlokken van Perfekt verbouwd en geoogst is op een maatschappelijk verantwoorde en milieuvriendelijke manier. Zo kunt u van uw favoriete product blijven genieten terwijl we samen werken aan een betere toekomst voor boeren.

Op de verpakking van Perfekt chocoladehagelslag vindt u vanaf januari 2012 het logo van UTZ CERTIFIED. De vermelding op de verpakking van chocoladevlokken volgt vanaf maart 2012.

Verduurzaming van ons assortiment Perfekt producten is een centrale doelstelling van Boni supermarkten in samenwerking met inkooporganisatie Superunie. Wij werken daarvoor onder andere samen met UTZ CERTIFIED, want u wilt als consument kunnen rekenen op betrouwbare en verantwoorde claims als het om duurzaamheid gaat.
 

 
UTZ CERTIFIED is een van de grootste duurzaamheidsprogramma’s voor koffie, cacao en thee in de wereld. Boeren worden getraind in het professionaliseren van hun landbouwpraktijken en bedrijfsvoering met zorg voor mens en milieu. Hierdoor verhoogt de kwaliteit van de producten en kunnen zij meer produceren tegen lagere kosten. Bovendien krijgen boeren die werken met UTZ CERTIFIED op de wereldmarkt een premie voor hun oogst en hoeven zij geen kosten te betalen voor deelname aan het programma. Het traceringsysteem van UTZ CERTIFIED waarborgt de producten daadwerkelijk verbouwd en geoogst zijn op een verantwoorde manier.

Voor meer informatie: www.utzcertified.org


Terug naar het overzicht