Kijk hier of
Boni bij u levert

Let op: Boni levert niet overal. Controleer of wij bij u leveren

Op de hoogte blijven van de laatste Boni aanbiedingen?

Naam:

E-mail:

Tips

 Leg het rooster een nacht in het gras. Door de nachtdauw en vochtige lucht weekt het vuil eraf en kun je het er eenvoudig afvegen met een stuk keukenpapier.
  •  Zet het vlees direct na thuiskomst in de koelkast of diepvriezer. Wanneer het vlees dezelfde dag of de volgende dag wordt genuttigd, kan het in de koelkast worden bewaard.
  • Haal ingevroren vlees de avond tevoren uit de diepvries en laat het in de koelkast ontdooien.
  • Houd het vlees zo lang mogelijk in de koelkast. Zo voorkomt u dat het vlees, dat uiteindelijk niet opgaat, onnodig lang in de (warme) buitenlucht ligt.
  • Laat het vlees nooit in de zon liggen.
  • Voorkom daarnaast kruisbesmetting. Leg nooit vis, gevogelte en vlees door of tegen elkaar.
Bereidingstips
  • Rijg ingrediënten niet te strak aan spiesen. Door wat tussenruimte te bewaren worden de ingrediënten sneller en beter gaar;
  • Week de satéprikkers eerst een halfuurtje in koud water. Zo voorkom je dat de prikker gaat verbranden;
  • Keer het gerecht niet te vlug, het kan aanvankelijk aan het rooster plakken, maar laat binnen enkele minuten vanzelf los;
  • Door vlees, vis of groente te marineren of te verpakken in aluminiumfolie, blijven alle sappen en aroma's behouden;
  • Ideaal voor stukjes mager vlees en vis. Wikkel een plakje spek om een stukje vlees of vis. Dit zorgt ervoor dat het niet snel uitdroogt en geeft ook nog eens een lekker smaakje. Bij vis heeft het nog een voordeel dat deze niet snel uit elkaar valt;
 
Voorbereiding
  • Om aanplakken van vlees te voorkomen kan je het rooster voor gebruik invetten met olie en ook ongemarineerd vlees even met olie bestrijken;
  • Laat vlees en vis eerst op kamertemperatuur (18 graden) komen, voor ze op de barbecue te roosteren;
  • Gebruik voor het omkeren van vlees een goede tang. Met een vork prikt u gaatjes in het vlees en zal het vlees snel uitdrogen. Voor vis is er een speciale vistang;
  • Zet het vlees niet in de warmte;
Voorkom brandgevaar
  • Giet nóóit benzine of spiritus op de kolen, want dit kan grote steekvlammen opleveren;
  • Druipende marinade veroorzaakt vlammen die het gerecht verbranden. Dep overtollige marinade met een keukenpapier van het product om dit te voorkomen. Ook het vet van speklappen kan vlammen veroorzaken;
  • Gebruik nooit water om vlammen in de barbecue te doven, het vuur gaat dan spetteren. Gebruik zand, bloem  of zout om vuur in de barbecue te doven.