Terug naar het overzicht

­­­Speculaaspudding met appelharten


Aantal personen : 4
Categorie: : onbekend
Bereidingstijd: : 30 minuten
Beoordeling: : 2
Ingredienten
200 g speculaasjes250 ml melk (Melkan)200 ml room50 g bruine suiker  + extra om te bestrooienmespunt kaneel  + extra om te bestrooien3 eieren1 grote appel,  in dikke plakkencakevorm, ingevetuitsteekvorm in de vorm van een hartje

Bereiding
Verwarm de oven op 180°C. Stamp de speculaasjes fijn. Klop de melk met de room, suiker, kaneel en eieren los en roer de gestampte speculaas erdoor. Giet dit in de cakevorm en zet deze in een ovenvaste schaal met een laagje water. Zet de schaal in de oven en bak de pudding in circa 20 minuten gaar. Laat afkoelen. Steek harten uit de appelplakken en bestrooi ze met suiker en kaneel. Snijd de pudding in stukken en serveer met een of meerdere appelharten.

Suggestie
Tip• Lekker met lobbig geslagen room.• U kunt de pudding natuurlijk extra feestelijk aankleden met schuimpjes en pepernoten of suikergoed.

Wijnadvies
Wie zoet is krijgt lekkers! Lekker snoepen van een glaasje San Lucar Cream Sherry bijvoorbeeld.

Voedingswaarde per persoon:
Eiwit : 12
Vet: : 33
Koolhydraten: : 54
Kcal: : 565

Terug naar het overzicht

Print recept