Terug naar het overzicht

‘Jerk’ kip (Jamaica)


Aantal personen : 4
Categorie: : Caraïbisch
Bereidingstijd: : 45 minuten
Beoordeling: : 9
Ingredienten
4 kipkarbonades_of_drumsticksvoor de marinade:1 theel. chilipoeder1 theel. kaneelpoeder1 theel. gedroogde_tijm1/4 theel. versgemalen nootmuskaat1/2 eetl. donkerbruine basterdsuiker2 teentjes knoflook, geperst2 sjalotjes_of_1_kleine_ui, gesnipperd2 eetl. limoen-_of_citroensap3 eetl. arachideolie_of_zonnebloemoliezoutversgemalen peper(extra olie)ovenschaal of bakplaat

Voorbereiding
Snijd de kipkarbonades of drumsticks hieren daar in met een scherp mes. Meng alleingrediënten voor de marinade tot eenpasta. Wrijf de kip helemaal in met de marinadeen laat afgedekt in de koelkast minimaal3 uur marineren (maar een dag vantevoren kan ook)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C of verwarmde ovengrill. Leg de kipdelen naast elkaar ineen ovenschaal of op de bakplaat. Strijk ernog een beetje extra olie over en rooster dekip (in het midden van de oven of niet tedicht onder de grill) 25-30 minuten totdatze gaar is. Keer de kip regelmatig om.Serveer het gerecht bij de rijst met bonen.

Suggestie
• Maak de marinade pittiger door er 1 gehaktechilipeper of 1/2 theelepel sambaloelek aan toe te voegen.• Maak in plaats van een 'jerk' marinade de'adobo' uit Puerto Rico. Pureer voor dezemarinade 1 teentje knoflook, 1/4 theelepelgedroogde oregano, 2 sjalotjes, 1/4theelepel chilipoeder, 1/2 theelepel zout,1/4 theelepel zwarte peper, 2 eetlepelsarachideolie en 100 gram tomatenpuree.

Wijnadvies
Deze kip houdt van rosé. Op Jamaica makenze die niet, maar gelukkig wel in Spanje.Lekker met Tesoro of Vega Libre.

Voedingswaarde per persoon:
Eiwit : 19
Vet: : 21
Koolhydraten: : 3
Kcal: : 280

Terug naar het overzicht

Print recept