Terug naar het overzicht

‘Energy-Boost’ loempia met guacamole


Aantal personen : 2
Categorie: : onbekend
Bereidingstijd: : 40 minuten
Beoordeling: : 10
Ingredienten
4 vellen_filodeeg100 g notenrijst100 g zoute_cashewnoten_of_pinda's, gehakt2 eetl. ketjap_manis1 mespunt chilipoeder75 g wortel, geraspt of in fijne reepjeszoutversgemalen peperarachide-_of_zonnebloemolievoor de guacamole:200 ml mayonaise, halfvol1 tomaat, ontveld, in stukjes1 ui, gesnipperd1/2 citroen, geperst1 avocado, geschild en gepureerd1/2 eetl. verse koriander, fijngehakt1 theelepel sambal_oelek1 mespuntje chilipoederzoutversgemalen peper

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Ontdooi de vellen filodeeg en bewaar ze onder een vochtige doek om uitdroging te voorkomen. Kook de rijst 5 minuten langer dan op het pak staat, giet af, vang het kookvocht op en bewaar het. Laat de rijst in de pan met deksel erop even staan.Voeg hierna kookvocht toe tot de rijst wat papperig wordt. Schep de rijst in een schaal en meng de andere ingrediënten behalve de olie erdoor. Meng de ingrediënten voor de guacamole en zet die koel weg.

Bereiding
Leg 2 vellen filodeeg op elkaar. Bestrijk ze met olie. Leg in het midden van het vel het rijstmengsel. Vouw daarna de loempia dicht. Bestrijk de bovenkant met een beetje olie. Bak de loempia in het midden van de oven 15-20 minuten. Serveer met de guacamole.

Suggestie
Maak eens een Relax loempia. Volg de werkwijze als hierboven maar kies voor een andere vulling. Meng door 200 gram gekookte pandanrijst een 1/2 geprakte banaan, 2 ananasschijven in kleine stukjes, 2 eetlepels gemalen kokos, 1 theelepel kaneelpoeder en versgemalen peper. Serveer hierbij een sausje van 200 ml kokosmelk, 1 eetlepelpindakaas, 3 eetlepels ananassap en 2 eetlepels honing. Lekker met lavendelthee!

Voedingswaarde per persoon:
Eiwit : 22
Vet: : 92
Koolhydraten: : 90
Kcal: : 1265

Terug naar het overzicht

Print recept