Terug naar het overzicht

‘Empaná’ met gehakt (Nederlandse Antillen)


Aantal personen : 6
Categorie: : Caraïbisch
Bereidingstijd: : 40 minuten
Beoordeling: : 10
Ingredienten
voor het deeg:125 g bloem60 g koude_boter, in stukjes1 eidooier2-3 eetl. koud_watermelk om te bestrijkenvoor de vulling:2 eetl. arachideolie_of_zonnebloemolie2 sjalotjes_of_1_kleine_ui, gesnipperd250 g rundergehakt1 tomaat, ontveld en in stukjes1/2 groene paprika, gehakt1 rode peper,  zonder zaadjes, gehakt1 eetl. blanke rozijnen8 groene olijven, zonder_pit, gehaktmespunt gemalen nootmuskaatzoutversgemalen pepermuffinvorm met 6 holtes, ingevet

Voorbereiding
Doe de bloem in een kom en wrijf er de boterstukjesdoor tot het mengsel op fijnbroodkruim lijkt. Voeg de eidooier en hetwater toe en kneed tot een stevig deeg.Verdeel het deeg in 2 stukken. Zet deze afgedektapart. Verhit voor de vulling de olieen fruit hierin de sjalotjes. Voeg het gehakttoe en bak het rul. Schep de andere ingrediëntenvoor de vulling erbij en roerbaknog 5 minuten.

Bereiding
Verwarm de oven op 200°C. Rol één helftvan het deeg uit tot een vierkant of rechthoek.Steek hieruit 6 rondjes van circa10 cm. Leg de deegrondjes in de holtes vanhet muffinblik. Schep de gehaktvullingerop. Rol de rest van het deeg uit en steeker rondjes uit om de vulling te bedekken.Druk de deegnaden op elkaar met een vork.Prik de bovenkant van het deeg hier endaar in. Bestrijk het deeg met melk en zetde vorm 15-20 minuten in het midden vande oven tot de empaná's goudbruin engaar zijn. Serveer ze warm of koud.

Wijnadvies
Denk aan stevige, droge rosé van Tesoro ofVega Libre. Rood uit de Rhône - de CuvéeEcusson - gaat ook graag op reis. En vergeetook de rode huiswijn niet.

Voedingswaarde per persoon:
Eiwit : 11
Vet: : 22
Koolhydraten: : 18
Kcal: : 320

Terug naar het overzicht

Print recept