Terug naar het overzicht

‘Eierdopje’ zalm-amuse


Aantal personen : 4
Categorie: : onbekend
Bereidingstijd: : 20 minuten
Beoordeling: : 0
Ingredienten
3 eetl. krabvlees uit blik1 ei, hardgekookt2 eetl. mayonaise2 bosuitjes, ragfijn gesnedenversgemalen peper4 plakken gerookte zalm (Vismarine)4 eetl. ragfijn gesneden (ijsberg)sla4 eierdopjes

Bereiding
Druk het vocht goed uit het krabvlees. Pel het ei en neem de dooier eruit. Prak de dooier met de mayonaise en hak het eiwit fijn. Vermeng het krabvlees met het eigeel en -wit en de bosui, en breng op smaak met peper. Vorm 4 balletjes en rol deze in een plakje zalm. Vul de eierdopjes met wat slareepjes en leg hierop een zalmpakketje. Serveer direct.

Wijnadvies
Heerlijk met een Koopmanskloof Fairtrade Chardonnay. Ook de Stoney Creek Chardonnay Sémillon smaakt top bij de eierdop. En wie deze amuse wil opfrissen, kiest Indomita Sauvignon Blanc.

Voedingswaarde per persoon:
Eiwit : 11
Vet: : 11
Koolhydraten: : 1
Kcal: : 150

Terug naar het overzicht

Print recept