Terug naar het overzicht

Kiprollade met cranberry-tijmsaus


Aantal personen : 4
Categorie: : onbekend
Bereidingstijd: : 60 minuten
Beoordeling: : 0
Ingredienten
600 g kiprolladezoutversgemalen peper4 eetl. olijfolie_of_zonnebloemolie1 teentje knoflook, geperst750 g aardappelen, geschild500 g spruitjes, schoongemaakt50 ml bessenjenever_of_appelsap50 ml water75 g suiker400 g cranberry's1/2 eetl. gehakte verse tijm of 1/2 theel. gedroogd25 g boternootmuskaat

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi de rollade met zout en peper. Meng olijfolie en knoflook en bestrijk de rollade ermee. Bak de rollade rondom bruin in een ovenvaste braadpan of braadslee. Zet de kiprollade, afgedekt met aluminiumfolie, 30 minuten in het midden van de oven. Verwijder de folie en bak nog 10 minuten. Kook intussen de aardappelen en de spruitjes. Breng bessenjenever of appelsap en het water met de suiker aan de kook. Voeg de cranberry's en de tijm toe en kook zachtjes tot de bessen knappen. Roer goed door en houd de saus warm. Haal de rollade uit de oven en laat deze afgedekt 10 minuten rusten. Snijd het vlees in plakken en serveer met de cranberrysaus, de aardappelen en de spruitjes met een klontje boter, peper en nootmuskaat.

Suggestie
Vervang kiprollade door varkensrollade en bestrijk deze voor het braden licht met mosterd.

Voedingswaarde per persoon:
Eiwit : 35
Vet: : 37
Koolhydraten: : 63
Kcal: : 730

Terug naar het overzicht

Print recept