Terug naar het overzicht

Gevulde kalkoen met bessenglazuur


Aantal personen : 6
Categorie: : onbekend
Bereidingstijd: : 120 minuten
Beoordeling: : 0
Ingredienten
1 kalkoen van 2-2,5 kg2 stengels bleekselderij, in smalle boogjes1 stevige_appel, geschild, in stukjes12 gedroogde_abrikozen, in stukjeskruim van 5 sneetjes volkorenbrood50 g walnoten_of_amandelen, gehaktenkele takjes verse tijmzoutversgemalen peper150 g katenspek, in plakjesvoor het glazuur:6 eetl. bessengelei (potje)1/2 theel. kaneelpoeder1 theel. paprikapoeder1 theel. rodewijnazijn of citroensapcocktailprikkersbakpapier keukengaren

Bereiding
Leg de kalkoen (afgedekt) 1 uur voor gebruik uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 160°C. Meng bleekselderij, appel, abrikozen, broodkruim, noten, de tijm, zout en peper. Vul de kalkoen met dit mengsel. Bestrooi de kalkoen met zout en peper. Steek de buikholte dicht met cocktailprikkers. Leg 2 grote stukken bakpapier kruislings in de braadslee. Bedek de bovenkant van de kalkoen met het katenspek. Leg de kalkoen op het bakpapier. Vouw het bakpapier omhoog en bind het dicht met het keukengaren. Schuif de braadslee in het midden van de oven en braad de kalkoen in 2-2,5 uur gaar. Verwarm de ingrediënten voor het glazuur. Laat dit iets inkoken, zodat het stroperig wordt. Vouw het bakpapier open. Bestrijk de kalkoen met het glazuur en zet hem nog 15 minuten in de oven of 5 minuten onder een hete ovengrill.

Wijnadvies
Erg smakelijk met een stevige Chardonnay. Yellow Tail, Indomita Reserve of Montalto. Ook rood van de pinot noir laat zich smaken: Domaine Brunet of Bourgogne.

Voedingswaarde per persoon:
Eiwit : 45
Vet: : 26
Koolhydraten: : 25
Kcal: : 510

Terug naar het overzicht

Print recept