Terug naar het overzicht

Varkenshaas met geroosterde kerstomaat en olijven


Aantal personen : 4
Categorie: : onbekend
Bereidingstijd: : 20 minuten
Beoordeling: : 0
Ingredienten
600 g varkenshaas, in plakken van 3-4 cmzoutversgemalen peper50 g boter_of_vloeibaar_bakproduct1 eetl. arachideolie1 teentje knoflook, gesnipperd1 bakje_cherry-/kerstomaten50 g olijven_zonder_pitblaadjes basilicum voor garnering

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak het lichtbruin in een klontje boter met de helft van de olie. Zet het vlees daarna 10-12 minuten in de warme oven. Voeg de rest van de olie en boter bij het bakvet, fruit hierin de knoflook en bak de kerstomaatjes even mee. Schep de olijven erdoor en verwarm ze mee. Serveer het vlees op warme borden en schep de tomaatjes en olijven eromheen. Garneer met blaadjes basilicum.

Wijnadvies
Erg lekker met een stevige rosé zoals Saint-Saturnin of Sensas. Ook de Chardonnay-drinker gaat genieten van dit gerecht als hij er Montalto, Danie de Wet of biologische Gamma bij krijgt. Voor rood kiest u Corbières of Domaine Pech Tavernier. 

Voedingswaarde per persoon:
Eiwit : 35
Vet: : 20
Koolhydraten: : 1
Kcal: : 325

Terug naar het overzicht

Print recept