Terug naar het overzicht

Perzik-kruimelvlaai


Aantal personen : 6
Categorie: : onbekend
Bereidingstijd: : 90 minuten Voor 6-8 personen
Beoordeling: : 10
Ingredienten
1/2 pak witbroodmix25 g boter150 ml handwarme_melk (Melkan) of handwarm waterboter om in te vetten200 g bloem50 g paneermeel1 kg perziken, geschild en in schijfjes gesneden150 g suiker100 g boterpoedersuikervlaaivorm Ø 26 cm

Voorbereiding
Kneed van de broodmix, boter en melk of water een soepel deeg. Laat dit, afgedekt met plastic folie, 15 minuten rijzen op een warme plaats. Vet de vlaaivorm in. Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een lap van circa 30 cm. Bekleed de vorm ermee. Strooi paneermeel op de bodem en leg de perzikschijfjes erop. Zeef voor de kruimels de bloem in een kom en meng de suiker erdoor. Verdeel de boter in kleine stukjes en leg deze op het bloemmengsel. Meng alles door elkaar. Verdeel dit strooisel over de perzik en laat het geheel op een warme plaats 15 minuten narijzen.

Bereiding
Zet de vlaai iets onder het midden van de oven en bak hem in circa 35 minuten goudbruin en gaar. Laat hem iets afkoelen en strooi er poedersuiker over.

Suggestie
Verdeel 150 g amandelspijs gemengd met 1 eierdooier over de deegbodem voordat de perziken erop gaan.

Wijnadvies
Elke goede, zoete witte wijn zal hierbij passen,evenals een glaasje perzikenlikeur.

Voedingswaarde per persoon:
Eiwit : 14
Vet: : 18
Koolhydraten: : 105
Kcal: : 638

Terug naar het overzicht

Print recept