Terug naar het overzicht

Sinaasappelcake


Aantal personen : 6
Categorie: : Spaans
Bereidingstijd: : 25 minuten (exclusief oventijd)
Beoordeling: : 7
Ingredienten
75 gram sinaasappelmarmelade 75 gram amandelspijs 4 eetl. sinaasappelsap 200 gram boter 200 gram suiker 4 stuks eieren 200 gram zelfrijzend bakmeel

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 160°C.

Bereiding
Vet de cakevorm in met wat boter en bekleed langs de lange kant met een op maat geknipt velletje bakpapier. Meng de marmelade met de amandelspijs en het sinaasappelsap of de Grand Marnier (in de foodprocessor). Klop de boter met 100 gram van de suiker tot een luchtig mengsel. Splits de eieren in dooiers en witten. Klop de dooiers één voor één door het botermengsel. Klop het eiwit stijf en klop er lepel voor lepel de resterende 100 gram suiker door. Spatel eerst het zelfrijzend bakmeel en daarna het stijfgeklopte eiwit (in twee gedeeltes) door het beslag. Schep de helft van het beslag in de vorm en schep daarop het marmelademengsel. Schep er het resterende beslag op en strijk de bovenkant glad. Zet de cake 60 tot 75 minuten in de voorverwarmde oven tot hij gaar en goudbruin is. Controleer door er op de bovenkant op te drukken; de cake moet dan terugveren. Laat de cake 5 tot 10 minuten in de vorm rusten en stort op een rooster. Laat de cake afkoelen. Afwerken: Bestrooi de Cake voor het serveren met poedersuiker

Suggestie
Wie niet van de lichtbittere marmeladesmaak houdt, vervangt de marmelade door abrikozenjam. De cake wordt een taart als hij in een springvorm met een doorsnee van 20 cm wordt gebakken.

Wijnadvies
Het lekkerste past hier een zoete sherry of een glaasje sinaasappellikeur(Cointreau, Grand Marnier )

Voedingswaarde per persoon:
Eiwit : 3
Vet: : 10
Koolhydraten: : 23
Kcal: : 194

Terug naar het overzicht

Print recept