Terug naar het overzicht

Gevarieerde vleesfondue


Aantal personen : 4
Categorie: : onbekend
Bereidingstijd: : 25 minuten Hoofdgerecht voor 4'6 personen
Beoordeling: : 0
Ingredienten
250 g kipfilet250 g biefstuk250 g kalfsoester250 g champignons250 g prei100 g taugé1 l vleesbouillon (van tabletten)circa 2 theel. Japanse_sojasaus of ketjap manis

Voorbereiding
Snijd de kipfilet in smalle reepjes en de biefstuk en kalfsoester in dobbelstenen. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de schoongemaakte prei in ringen van 1 cm breed. Leg het gesneden vlees en de groenten in aparte kommen of leg alles naast elkaar op een grote schaal.

Bereiding
Breng de bouillon aan de kook. Roer de sojasaus erdoor. Het vlees wordt aan fonduevorken geprikt en in de bouillon gedoopt. Kippenvlees moet door en door worden gaargekookt. Doop de blokjes biefstuk kort in de bouillon. De gaartijd van de kalfsoester is ongeveer 2-3 minuten. Gebruik eventueel (bij de Chinese winkel verkrijgbare) kleine metalen 'schepnetjes' om de stukjes groenten en taugé heel kort in de bouillon te laten zakken. Schep na afloop van de maaltijd de sterke bouillon in kommen en drink hem op. Verdun de nogal zoute bouillon eventueel met wat water.

Suggestie
Vervang de kipfilet door opgerolde plakjes rosbief (vleeswarenafdeling).

Wijnadvies
Neem een goede Australische Shiraz (Sunny Hill).

Voedingswaarde per persoon:
Eiwit : 55
Vet: : 6
Koolhydraten: : 4
Kcal: : 290

Terug naar het overzicht

Print recept