Perfekt thee van Boni wordt fairtrade!

07 september 2010 00:00
Boni is in samenwerking met haar inkooporganisatie Superunie overgestapt op de inkoop van Fairtrade thee voor alle theeproducten onder Perfekt merk. Met deze stap van Boni en Superunie wordt de verkoop van Fairtrade thee in Nederland in één keer verdriedubbeld.

Peter d’Angremond, directeur van Stichting Max Havelaar: “Superunie zet op een indrukwekkende manier de toon voor een doorbraak van Fairtrade in en buiten Nederland. Het bedrijf laat zien dat via handel een bijdrage kan worden geleverd aan armoedebestrijding en duurzame ontwikkeling in de productielanden. Internationaal zie ik het Fairtrade keurmerk op dezelfde manier doorbreken. Het is prachtig dat Superunie hierin koploper is.”

Boni is ongelooflijk trots deze stap te kunnen zetten. Superunie koopt al sinds 2005 haar huismerk thee voor Boni rechtstreeks bij een geselecteerde leverancier in Sri Lanka, die de beschikking heeft over haar eigen plantages. In een partnership met deze leverancier en Stichting Max Havelaar is de Fairtrade thee ontwikkeld. Door deze stap neemt Boni haar verantwoordelijkheid voor meer duurzame handel met oorsprongslanden.

Vanaf 1 oktober zullen de eerste pakjes Perfekt thee onder fairtrade label te verkrijgen zijn uw Boni supemarkt.


Over Superunie
Superunie is een inkooporganisatie die in Nederland 14 onafhankelijke supermarktorganisaties vertegenwoordigt. De leden van Superunie beleveren meer dan 1.600 supermarkten, die lokaal, regionaal en/of landelijk verspreid zijn. Tezamen voorzien ze ongeveer een derde van de Nederlandse bevolking van dagelijkse boodschappen.

Over het Max Havelaar keurmerk voor Fairtrade
Het internationale keurmerk voor Fairtrade, in Nederland beter bekend als het Max Havelaar keurmerk, heeft een focus op kansarme boeren in ontwikkelingslanden waar de armoede vaak het grootst is. Om die armoede aan te pakken en boeren een eerlijke kans op ontwikkeling te geven zijn er naast strenge sociale- en milieucriteria ook criteria opgenomen waardoor boeren minimaal een kostendekkende prijs en een premie ontvangen. Inmiddels bevindt zich in 23 landen een Fairtrade keurmerkorganisatie. Fairtrade producten zijn afkomstig uit meer dan 60 ontwikkelingslanden.Plaatjes invoegen!!


Terug naar het overzicht